Kenneln


Presentation


Jag heter Anna Grevåker och bor i Helsingborg och på ljuvliga Bjärehalvön. Jag har haft hund större delen av mitt liv. Min första hund var en Pudel och hon kom till mig när jag var åtta år. Sen blev det Labrador retriever, sen Pudel igen, Labrador retriever igen.


2008 skaffade jag min första Perro och detta ångrar jag aldrig. Bättre hund kunde jag inte önska mig. Chili kommer alltid att betyda det lilla extra för mig. Tack vare henne bestämde jag mig för att skaffa en Perro till. Jag letade och till slut hittade jag henne. Vega från Kennel Bellamigo. Det var så det hela startade.


2013 blev kennelnamnet godkänt och namnet Chiegas var det min barndomsvän Lena som kom på åt mig. Chi=från Chili och egas=från Vega. Tack för det tipset :) :)   Svenska Kennelklubbens hunduppfödarutbildning  gick jag klart våren 2014.


Jag aktiverar mina hundar på flera olika sätt. De får dagligen rejäla promenader där vi alternerar mellan stadsmiljö och skogs promenader. Eftersom vi bor nära havet blir det en hel del bad på sommaren.  Emellanåt  har jag någon kurs på gång, det kan vara viltspår, lydnad, rally mm.  Vi har tävlat i viltspår och det har blivit nsamt  utställningar.


Min uppfödning  kommer att ske i liten skala i ”vanlig hemmiljö”. Valparna föds och lever med vår familj, med alla de ljud och dofter som nu en vanlig barnfamilj kan ge ifrån sig. När valparna är cirka 3 veckor flyttar de närmare centrum av huset, där allt händer, matlagning, sociala aktiviteter, ljud från  köksmaskiner, radio, TV, dammsugare. Från 5 veckor  gäller det att "utsätta" valparna för så många intryck man bara hinner och orkar i en lagom dos, detta är nu den viktigaste perioden i valpens liv, 5-12veckor, det är då hjärnan är öppen för nya erfarenheter. Jag tycker det är viktigt att jag socialtränar valparna så mycket som jag bara kan.  Därför tar jag också med mig dem på små utflykter och vi tränar även bilåkning.  I min avel kommer jag att prioritera god hälsa och  mentalitet. Givetvis vill jag ha rastypiska individer också men för mig spelar det ingen roll hur vacker en hund är om den inte fungerar mentalt. Jag följer Svenska kennelklubbens  avelsrekommendationer.


Sedan några år tillbaka  har jag ett nära samarbete med Maria Holmgren på Kennel Bellamigo www.bellamigo.se 
spansk vattenhund uppfödare Helsingborg Båstad

uppfödare av perro de agua espanol uppfödare av spansk vattenhund kennel chiegas uppfödare perro de agua espanol kennel chiegas uppfödning spansk vattenhund

Bjäre Alpacka uppfödning försäljning av alpackor meriterade hingstar avel ull garn