KÖPA VALP HOS OSS


Bra att veta när du köper en valp från Kennel Chiegas


När du köper en valp från oss är det en hund som är registrerad i Svenska Kennelklubben (renrasig). 

-Valpen är född på en kennel ansluten till Svenska Kennelklubben och har ett verifierat ursprung. Du kan träffa valpen i miljön den växer upp i.

-Valpens föräldrar är hälsotestade och rastypiska för rasstandarden, vilket innebär att du får den ras du förväntar dig.

-Sist men inte mist så har du livslång support från oss.


Valpar utan stamtavla är aldrig renrasiga. Vi säljer endast renrasiga valpar registrerade i Svenska Kennelklubben.


De hundar som används i min avel kommer alla att ha genomgått de hälsokontroller som svenska kennelklubben rekommenderar för avel, samt att de har någon merit, det kan vara  utställning,  känd mental status MH/BPH,  viltspår, lydnad, rally ect. Ibland kan det vara så att man faktist lyckas hitta ett riktigt guldkorn, en mycket trevlig hund utan meriter och med bra hälsa, då kanske meriterna får komma i  andra hand.

 

Det finns några saker som är viktiga för mig och det är att valpen skall komma till ett hem som kan ge den trygghet, tid, stabilitet och ett innehållsrikt liv. Perron är en hund som behöver få "jobba" med något så man måste vara beredd på att lägga ner en hel del tid på sin hund för att den skall må bra. Första året lägger man i stort sett grunden för hundens vuxna liv så detta är en viktig tid för er tillsammans. 


Jag vill också att man tänker igenom hur man tänker lösa vardagen för hunden. En hund kan och får  inte vara ensam  hela dagarna när man jobbar. Svenska kennelklubben rekommenderar max 5 timmar/dygn. Det finns även en djurskyddslag som skall följas. (Läs på jordbriksverkets hemsida vad som gäller) En hundvalp under fyra månader ska inte vara ensam mer än korta stunder. www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/ensam-hemma/


Hos mig får man gärna ha  önskemål om  vilken valp man vill ha. Jag tycker det är viktigt att jag gör bedömningen vilken familj som skall få vilken valp, beroende på vad man skall använda sin hund till. Valparna är oilka och har olika förutsättningar med sig och detta vill jag så klart ta hänsyn till. 


Jag vill också träffa mina valpköpare  före köpet, ibland blir det mer än en gång. Troligtvis vill du  komma och träffa valparna när de är fem veckor ( jag tar inte emot beök innan dess)  och då blir det naturligt att vi träffas. 


Jag lovar ALDRIG bort en valp före veterinärbesiktningen, som  alltid sker strax före leverans


Att ha regelbunden kontakt under första året är en trygghet som jag vill ge mina valpköpare, givetvis vill jag gärna ha kontakt med er hela hundens liv. Det är alltid spännande och roligt att höra hur det går för valparna och vad de hittar på i livet.Eftersom det är viktigt för mig med friska hundar och god mentalitet, innebär detta att de valpar som lämnar Kennel Chiegas förväntas bli Höftledsröntgad vid 12-18 månaders ålder. (tycker man att detta känns onödigt vänder man sig till andra uppfödare) En känd HD status är viktig av flera skäl. Har hunden bra höfter behöver du aldrig tänka på vilka aktiviterer/motionsformer den kan klara av fysiskt, om inte kanske du behöver fundera på hur du skall lägga upp träningen. Extra roligt är det om ni låter mentalbeskriva era hundar (MH) eller (BPH). En mentalbeskivning kan vara till stor hjälp i den dagliga träningen och för att få förståelse för olika beteenden och reaktioner.

 

Bra att veta angående valpköpet


Du köper en renrasig hund som är Registrerad hos SKK och som har stamtavla 

Valpen är försäkrad mot dolda fel i 3år hos SVELAND

Valpen har en individuell försökring hos SVELAND från 6 veckors ålder

Valpen är veterinärbesiktigad vaccinerade och ID-märkt vi deverans

Valpen är avmaskad  flera gånger

Leverans allra tidigast vid 8 veckor. Dock rekommenderar jag att valpen är kvar några dagar extra och detta för att få bästa starten i livet. Det är min bestämda uppfattning att detta gynnar valpens utveckling. 

Klippkurs om ni önskar för att lättare kunna sköta er hund och klippa den regelbundet själv vilket är lätt.

Startpaket med mat, filt , leksaker samt  smått och gott (kan variera) medföljer vid leverans

Livslång support om ni önskar


Jag bedriver min verksamheten vitt vilket innebär att jag betalar moms och skatt

 
uppfödning spansk vattenhund perro de agua espanol valpar båstad helsingborg skåne södra sverige rastypiska bra temperament vatten aktiv fäller inte valpar spansk vattenhund aktiva 

uppfödning av perro de agua espanol valpar