KENNELN


Presentation av Kenneln


Jag heter Anna Grevåker och bor i Helsingborg och på ljuvliga Bjärehalvön mellan Båstad och Torekov. Jag har haft hund större delen av mitt liv. Min första hund var en Pudel och hon kom till mig när jag var åtta år. Sen blev det Labrador retriever, sen Pudel igen, Labrador retriever igen.


2008 skaffade jag min första Perro och detta ångrar jag aldrig. Bättre hund kunde jag inte önska mig. Chili kommer alltid att betyda det lilla extra för mig. Tack vare henne bestämde jag mig för att skaffa en Perro till. Jag letade och till slut hittade jag henne. Vega från Kennel Bellamigo. Det var så det hela startade.


Hunduppfödarutbildningen via Svenska Kennelklubben gick jag klart våren 2014. Jag har även ett så kallat 16 § tillstånd från länsstyrelsen vilket innebär:

Enligt 16 § djurskyddslagen (1988:534) krävs tillstånd för den som yrkesmässigt eller i större omfattning håller, föder upp, upplåter eller säljer hundar eller tar emot hundar för förvaring eller utfodring. Frågor om tillstånd prövas av den avdelning på länsstyrelsen som utövar tillsyn över djurskyddslagen.


Min uppfödning sker i ”vanlig hemmiljö” i liten skala, 1-3 kullar/år. Jag arbetar numera heltid med min hunduppfödning under de perioder som jag har valpar. Detta innebär att jag alltid finns hemma hos hundarna. Jag lämnar alltså inte valparna för att gå  till ett jobb. Detta kanske låter som en självklarhet men så är inte fallet hos alla uppfödare.


De hundar som jag använder i min avel bor och lever alltid med oss / sin familj. Valparna föds och lever enskilt med tiken de tre första veckorna. De skall störas så lite som möjligt under denna period. Inga besökare får komma och störa tiken under den här perioden. Detta är även viktigt med tanke på smittrisk. När valparna är cirka 3 veckor börjar vi så smått att utsätta dem för sådant som sker i ett hem. Ljud från  köksmaskiner, radio, TV, dammsugare mm. Från 6 veckor gäller det att ge valparna många intryck i en lagom dos. Inte mer än vad de orkar med, de skall inte överstimuleras. Den viktigaste perioden i en valps liv när det gäller att skaffa sig erfarenhet av livet (socialiseringsperioden)är mellan 5-13 veckor, det är då hjärnan är öppen för nya erfarenheter och denna tid måste man ta tillvara på så mycket man kan. (glöm inte att hela första året är en viktig tid.) Efter 8 veckors ålder är det upp till varje familj att jobba vidare med valpen. Jag har bara börjat förbereda valpen för livet de har framför sig.


I min avel kommer jag att prioritera hälsa och mentalitet. Givetvis vill jag ha rastypiska individer i aveln. Jag följer Svenska kennelklubbens  regler, och jordbruksverkets föreskrifter vad gäller avel (djurskyddslagen)

Min Kennel innehar F-skatt och är momsregistrerad.


Den 15 juni 2020 började nya omarbetade föreskrifter att gälla. De nya föreskrifterna betonar vikten av att tillfredställa hundens olika behov och att den som håller hund ska ha god kunskap om detta, Läs mer om vad de nya föreskrifterna innebär. Detta gäller alla hundägare inte bara uppfödare.MIN KENNEL INNEHAR F-SKATT OCH ÄR MOMSREGISTRERAD
uppfödning spansk vattenhund perro de agua espanol valpar båstad helsingborg skåne södra sverige rastypiska bra temperament vatten aktiv fäller inte valpar spansk vattenhund aktiva 

uppfödning av perro de agua espanol valpar