KÖPA VALP HOS OSS

Bra att veta när du köper en valp från Kennel Chiegas

 

De hundar som används i min avel kommer alla att ha genomgått de hälsokontroller som svenska kennelklubben rekommenderar för avel, samt att de har någon merit, det kan vara  utställning,  känd mental status MH/BPH,  viltspår, lydnad, rally ect. Ibland kan det vara så att man faktist lyckas hitta ett riktigt guldkorn, en mycket trevlig hund utan meriter och med bra hälsa, då kanske meriterna får komma i  andra hand.

 

Det finns några saker som är viktiga för mig och det är att valpen skall komma till ett hem som kan ge den trygghet, tid, syabilitet och ett innehållsrikt liv. Perron är en hund som behöver få "jobba" med något så man måste vara beredd på att lägga ner en hel del tid på sin hund för att den skall må bra. Första året lägger man i stort sett grunden för hundens vuxna liv så detta är en viktig tid för er tillsammans. Jag vill också att man tänker igenom hur man tänker lösa vardagen för hunden. En hund kan och får  inte vara ensam  hela dagarna när man jobbar. Svenska kennelklubben rekommenderar max 5 timmar/dygn. Det finns även en djurskyddslag som skall följas. (Läs på jordbriksverkets hemsida vad som gäller) En hundvalp under fyra månader ska inte vara ensam mer än korta stunder. www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/ensam-hemma/Hos mig får man gärna ha  önskemål om  vilken valp man vill ha. Jag tycker det är viktigt att jag gör bedömningen vilken familj som skall få vilken valp, beroende på vad man skall använda sin hund till. Valparna är oilka och har olika förutsättningar med sig och detta vill jag så klart ta hänsyn till. Jag vill också träffa mina valpköpare  före köpet, ibland blir det mer än en gång. Troligtvis vill du  komma och träffa valparna när de är fem veckor ( jag tar inte emot beökk innan dess)  och då blir det naturligt att vi träffas. Jag lovar ALDRIG bort en valp före besiktningensiktningenAtt ha regelbunden kontakt under första året är en trygghet som jag vill ge mina valpköpare, givetvis vill jag gärna ha kontakt med er hela hundens liv. Det är alltid spännande och roligt att höra hur det går för valparna och vad de hittar på i livet.

Eftersom det är viktigt för mig med friska hundar och god mentalitet, innebär detta att de valpar som lämnar Kennel Chiegas förväntas bli Höftledsröntgad vid 12-18 månaders ålder. (tycker man att detta känns onödigt vänder man sig till andra uppfödare) En känd HD status är viktig av flera skäl. Har hunden bra höfter behöver du aldrig tänka på vilka aktiviterer/motionsformer den kan klara av fysiskt, om inte kanske du behöver fundera på hur du skall lägga upp träningen. Extra roligt är det om ni låter mentalbeskriva era hundar (MH) eller (BPH). En mentalbeskivning kan vara till stor hjälp i den dagliga träningen och för att få förståelse för olika beteenden och reaktioner.

 

   

Bra att veta angående valpköpetEn renrasig hund som är Registrerad hos SKK och som har stamtavla 

Valpen är försäkrad mot dolda fel i 3år hos SVELAND

Valpen har en individuell försökring hos SVELAND från 6 veckors ålder

Veterinärbesiktigade vaccinerade och ID-märkta

Avmaskade flera gånger

Startpaket med mat, filt , leksaker samt  smått och gott (kan variera)

Livslång support om ni önskar

Jag bedriver verksamheten vitt vilket innebär att jag betalar moms