Köpa valp

Att köpa valp från Kennel Chiegas


De hundar som används i min avel kommer alla att ha genomgått de hälsokontroller som svenska kennelklubben  rekommenderar för avel, samt att de har någon merit, det kan vara  utställning,  känd mental status MH/BPH,    viltspår, lydnad, rally ect. Men ibland kan det vara så att man faktist lyckas hitta ett riktigt guldkorn, en mycket trevlig hund utan meriter och med bra hälsa, då kanske meriterna får komma i  andra hand.


Det finns några saker som är viktiga för mig och det är att valpen skall komma till ett hem som kan ge den både trygghet och ett  innehållsrikt liv. Perron är en hund som behöver få "jobba" med något så man måste vara beredd på att lägga ner en hel del tid på sin hund för att den skall må bra. Första året lägger man i stort sett grunden för hundens vuxna liv så detta är en viktig tid för er tillsammans.


Jag vill också att man tänker igenom hur man tänker lösa vardagen för hunden. En hund kan och får  inte vara ensam  hela dagarna när man jobbar. Svenska kennelklubben rekommenderar max 5 timmar/dygn. En hundvalp under fyra månader ska inte vara ensam mer än korta stunder. www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/ensam-hemma/


Man kan alltid ha önskemål om  vilken valp man vill ha. Jag tycker det är viktigt att jag gör  bedömningen vilken familj som skall få vilken valp, beroende på vad man skall använda sin hund till. Valparna är oilka och har  olika förutsättningar med sig och detta vill jag så klart ta hänsyn till.   


Jag vill också träffa mina valpköpare  före köpet. Troligtvis vill du  komma och träffa valparna när de är   ca fem veckor så det blir naturligt att man träffas då.


Att ha regelbunden kontakt under första året är en trygghet som jag vill ge mina valpköpare, givetvis vill jag gärna ha kontakt med er hela hundens liv. Det är alltid spännande och roligt att höra hur det går för valparna och vad de hittar på i livet.


Eftersom det är viktigt för mig med friska hundar och god mentalitet,  vill jag att ni låter höftledsröntga (HD) valpen mellan 12-18 månaders ålder. En känd HD status är viktig av flera skäl. Har hunden bra höfter behöver du aldrig tänka på vilka aktiviterer/motionsformer den kan klara av fysiskt, om inte kanske du  behöver fundera på hur du skall lägga upp träningen. Sen kan jag lättare styra min avel om valparna HD röntgas och detta gynnar givetvis vår ras.   Extra roligt är det om ni låter mentalbeskriva era hundar (MH) eller (BPH). En mentalbeskivning kan vara till stor hjälp i den dagliga träningen och för att få förståelse för olika beteenden och reaktioner.


   

    Detta ingår vid valpköpet:


   

   

 


     

  • Försäkrade mot dolda fel i 3år hos SVELAND
  • Registrering och stamtavla hos SKK
  • Veterinärbesiktigade vaccinerade och ID-märkta
  • Avmaskade flera gånger
  • Startpaket med mat, filt 

   

Alpackahingstar avel ull garn avelshingstar huacaya supreme campion helion hercules baccus castor alpackor bjäre alpacja alpackor båstad Alpackagarn